Trygga lilla Sverige

Jag har nyss fått veta att jag blivit antagen till andra året på Serieskolan. Det är ett sorts fördjupningsår dit du söker med ett större projekt du vill jobba med under hela året. Först tänkte jag att det vore jobbigt att jobba med ett enda projekt under så lång tid men jag har hittat ett projekt som jag verkligen fastnat för och som är uppdelad i några mindre delar så det inte blir samma hela tiden. Och uppenbarligen tyckte även Serieskolan att mitt projekt var värt att satsa på.

konceptTrygga lilla Sverige kommer bli en samling med seriehäften baserade på verkliga terrordåd och andra hiskeliga brott i Sveriges inte allt för avlägsna historia. Vi har ju uppfattningen att hemskheter inte händer här, i trygga lilla Sverige. När en politiker mördas är det första gången en politiker mördas i Sverige. Vid ett terrordåd så har terrorismen till slut även kommit till Sverige. ”Det var bättre förr” och ”dagens ungdom”. Och om det händer något förskräckligt är det säkert mångkulturens fel.

Så jag vill påminna oss alla om de hemskheter vi alltid haft för oss. Förr, på den gamla goda tiden, även i vårt trygga lilla Sverige.

Som bilden ovan visar så kommer varje häfte vara utformat efter den rådande grafiska trenden i tiden serien utspelas i.* När alla delar är färdiga kommer de samlas i en kartong som likt mitt tidigare projekt, Maja Stina, även innehåller extramaterial i form av urklipp, foton, brev, m.m. som förtydliganden och sidospår. Som en låda med minnen vi velat men inte kunnat göra oss av med.

Jag ser verkligen fram emot att jobba med detta projekt och håller just nu på med research och manusarbete inför att arbetet börjar på allvar i augusti. I oktober kommer den första serien vara färdig. Hoppas ni är peppade!

*Nb att titlarna och omslagen på bilden bara är skisser och förslag som kommer arbetas om.

4 reaktioner på ”Trygga lilla Sverige

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s