Det är nu det börjar

Imorse när jag kom till skolan (cyklade för första gången, efter att ha skruvat på min nya ringklocka) så sa vår lärare (Stina Hjelm) att vi skulle göra ett fanzine imorgon. Och att vi hade till dess att göra innehållet. Äntligen vår första serieuppgift, efter en och en halv vecka på skolan! Uppgiften gick ut på att vi skulle göra varsin presentationsserie om oss själva, på ett A4, i svartvitt/grått. Och vi hade alltså 24 timmar på oss. “Make it work!”
Jag fick ganska snabbt en idé om att göra en överblick över mitt liv genom de olika platser jag levt på eftersom jag nu i samband med min flytt till Malmö konstaterat att jag levt i decenniumperioder på olika ställen. Mina första tio år mitt ute i skogen, därefter i en liten by, sedan i en storstadsförort och nu fyller jag strax trettio och har flyttat in mitt i centrala Malmö. Och eftersom jag satt och läste Quimby the Mouse till frukosten hade jag Chris Wares pyttesmå serierutor i hjärnan.
image

Efter två timmar hade jag strukturerat och ritat upp serierutorna. (Belysningen på skolan är inte optimal för telefonkamera.) Sen tog det ca tre timmar att skissa fram innehållet i serien.

image

När jag började på skolan såg jag hur proffsigt det såg ut när mina klasskamrater skissade upp sina bilder med blå penna först, så jag skaffade mig en sådan och det är verkligen så himla smidigt. Det skär ner min normala arbetstid avsevärt. Och jag är väldigt långsam av mig så det är välkommet!

Efter tio timmar i skolan var det bara två till klasskamrater kvar. Med mycket darrig hand (är inte van vid att sitta och rita så här länge i ett kör) drog jag det sista tuschstrecket och cyklade hem för att färglägga det hela i min dator.
image

Eftersom fanzinet ska vara i svartvitt för att tryckas upp billigt på skolans kopiator så var det gråskala som gällde. Jag gillar ju att använda mycket färg annars men tänkte göra det så enkelt för mig som möjligt genom att bara tillåta två nyanser av grått. Och så här blev det till slut:

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s