Muraler och vektorer

En kollega som just köpt hus frågade mig om inte jag kanske skulle vilja göra en muralmålning på en tråkig tom vägg på utsidan av huset. ”Självklart!” sa jag med en gång. Det låter ju hur spännande som helst. Det har gått rätt lång tid i mina tankar men så för några dagar sedan fick jag lite idéer och började skissa. De har en liten hund och eftersom jag gillar att blanda in djur i min konst tänkte jag att hunden självklart ska få vara med på ett hörn.

Det kommer nog se ganska mycket ut som mina screentryck, med en färgglad bakgrund med ornament/medaljonger och en svartvit djurmänniska i första rummet. Så här ser mina skisser ut just nu:

Blyertsskisserna lägger jag in i Illustrator och i ett lager ovanpå ritar jag upp bilden igen, punkt för punkt och böjer till dem så att jag till slut har en vektoriserad bild som är perfekt och som jag kan ändra storlek och färg på hur mycket jag vill. Jag ritar bara ena halvan av medaljongen och spegelvänder den sen så jag får en perfekt andra halva. Sedan kopierar jag upp och skapar ett mönster av massor av medaljonger.

Det är lite så jag jobbar. Jag är lite sån. Perfektionist.

Denna rymdhund ska alltså få stå i centrum då. Den är jag dock inte lika perfektionistisk med. Den är ju en levande varelse och därför vill jag ha levande linjer i den, inte döda datalinjer, så därför kommer jag bara att tuscha denna teckning. Fast antagligen inte just denna för jag kommer nog rita om den några gånger först.

Så ser skisserna ut just nu i alla fall. Hur det färdiga resultatet blir får vi kanske se nån gång i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s