Efter ganska mycket velande har jag till slut hittat en idé till mangaprojektet som nu ska vara färdigt om en vecka. Jag bodde i Tokyo under ett halvår 2005 så det blir en kort självbiografisk serie från den tiden, som kanske inte ser mycket ut som typisk manga men som är inspirerad av Chi’s Sweet Home i layout och design.

Dessutom tror jag att jag hittat en stil att rita i som är snabb, vilket jag behöver eftersom jag annars är extremt långsam på grund av att jag är så noggrann. Inspirationen till detta kom i en plötslig snilleblixt när jag såg en bild av min klasskamrat Ylva.

Färdig med färgläggningen av första sidan av tolv i mitt bidrag till internationella serieantologin Kuš, med deadline i övermorgon…

Temat för antologin är “Villages” och alla serier måste utspela sig i en existerande by. Min utspelar sig på mitten av 1800-talet i en svensk by i Lappland och baseras på en verklig händelse.

Kom gärna med kommentarer på färgläggningen, om ni har några. Det är det enda jag har möjlighet att ändra på just nu, även om tiden är knapp. (Jag försöker lite härma Carl Larssons färgsättning.)

Hur som helst hoppas jag Kuš vill ha min serie, för det är himla fina böcker de gör. Små böcker i A6-format, tjocka och med massa färg. Och på tal om fina böcker så har jag grandiosa planer på fanzineversionen av denna serie. För några veckor sedan hade vi Kaisa och Christoffer Leka på besök på skolan och de berättade om alla sina storslagna idéer för utformning av serieböcker, vilket var enormt inspirerande.

Men mer om det så småningom.