Arkivmaterial

I helgen har jag varit i Stockholm och grävt i stadsarkivet efter rättegångsprotokollen kring två händelser som är potentiella serier. Den ena utspelade sig bara några kvarter ifrån Stadsarkivet så jag besökte platsen när jag ändå var i krokarna. Ganska märklig känsla att stå där och jämföra med bilder på hur det såg ut då, för 90 år sen. (Min vän Sebbe hjälpte till att fota.)

Den händelsen blir nog ett vykort istället för serie, men den andra är definitivt en serie. Det är mycket märkligt att den inte är allmänt känd och att jag bara hittat korta sammanfattningar om den i några magasinerade kriminalböcker. Så det var fantastiskt att kunna läsa de inblandades egna ord om vad de gjort och varför. Det var ett ofantligt material som var ganska svårt att överblicka men jag kopierade till slut ca 300 sidor och tror denna utgallrade bråkdel var guldkornen.

Ni tycker kanske att jag är lite hemlighetsfull. Det beror på att jag inte vill riskera att ni spoilar berättelsen för er själva om jag avslöjar vilka händelser jag tänkt göra serier av. Jag vill nämligen att läsaren inte ska ha läst på om händelsen innan de läser serien. Det får den gärna göra efteråt, men till en början vill jag att läsaren ska komma till serien utan någon större kunskap om det som skildras. Men här får ni i alla fall ett smakprov ur materialet jag gick igenom:

Men nu ska jag återgå till arbetet med serie nr 2, vars manus är färdigt. Jag har fått lite utomstående kommentarer på det och ska finjustera några grejer, sedan börja rita upp den.  Planen är att den ska vara färdig till hundraårsjubileet av händelsen, om ca 2 månader.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s