Den senaste tiden har vi jobbat med stripserier. Det var till en början väldigt frustrerande för jag hade inget intresse av formatet och kunde inte komma på någon stipserie jag tycker om och kunde inspireras av. Så jag började hata strippar och tänkte att varför ska jag göra sånt?

Sen hade vi höstlov och jag gjorde allt utom att tänka på skolarbete. Och när skolan började igen släppte kreativitetsproppen och jag började skissa på min stripidé. Den var fortfarande lite anti för jag tyckte det skulle vara kul att göra en stripserie som var mer text än bild och att språket var mer akademiskt än lättillgängligt.

Jag skrev långa, långa texter om Terminator, Bechdeltestet, Werner Herzog, mm., och tänkte att nu behöver jag bara rita ihop några snabba figurer under pratbubblorna också. Men när jag satte mig med det började jag rita mer och mer noggrant, som i översta bilden här där jag lade ner väldigt mycket jobb på affischerna på väggen i bakgrunden, som sedan täcktes över av pratbubblor. Och arbetet tog väldigt lång tid.

Det var en väldigt stressig period fram till deadline och jag är glad att den är över men nu ska jag fundera över om jag ska snygga till texten lite och om jag kanske ska fortsätta med den och publicera den som webserie. Vi får se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s