Litteraturtips

För några veckor sedan var jag i Malmö, och på Myrorna hittade jag denna bok:

Från 1966, men detta är femte upplagan från 1980 där von Schatz bland annat lagt till ett kort kapitel om ”serigrafi (silk-screen)”. Boken är som ni ser ganska tunn så den är inte jätteavancerad, men väldigt fin och en intressant grund i alla fall. Jag kan ju de här grejerna redan hur som helst. Men, det mest intressanta med boken är faktiskt dess förord, för alla förord från varje ny utgåva finns med och det är intressant att läsa författarens tankar om grafik från olika tider.

Det har varit ganska tyst här de senaste månaderna. Jag skyller det på att jag gått och utbildat mig till spårvagnsförare, för den utbildningen har tagit all min vakna tid och lite till. Men nu är utbildningen över och jag har istället börjat jobba, vilket ger mig god inkomst till att köpa material och grejer för att återuppta kreativiteten. Jag har även ansökt om medlemskap i KKV, Kollektivverkstan och hoppas så klart på att få en plats där. De har gigantiska lokaler med fina verkstäder och det bästa av allt är att det ligger på andra sidan gatan mitt emot mitt jobb, Vagnhallen Majorna.

Så, jag hoppas på mer aktivitet här inom en snar framtid alltså.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s