Symboler och vetenskap

I somras gjorde jag en serie till Uleåborgs seriefestivals tävling där temat var ”polarnatt”. Samtidigt hade C’est Bon Kultur uppmanat serieskapare att skicka in serier till nästa nummer av deras antologi där temat var ”signs & science” och för att vara lite effektiv bestämde jag mig för att göra en serie som kunde passa in i båda temana. Till att börja med hade jag ingen aning om vad polarnatt var förnånting, så det fick jag slå upp och det framstod för mig som att de ville ha in serier som anspelade på norra Nordens lokala särprägel. Så jag började fundera över samiska myter och att försöka göra en serie baserad på något sådant. När jag började leta efter myter slog det mig hur svårt det var att hitta (på svenska) och efter ett tag började jag fundera på varför jag ville göra en sån serie över huvud taget. Så i slutändan lutade min serie mer åt C’est Bons tema än Uleåborgs men jag skickade i alla fall in serien till båda. Jag fick aldrig något svar från Uleåborg men C’est Bon sa att de ville publicera den.

Och nu har den äntligen kommit. C’est Bon Anthology nr 28.

Det kommer vara releasefest här i Malmö nu på torsdag (24 april), kl 17 på Tusen Serier inne i Mitt Möllan. Då är det samtidigt vernissage för en utställning vid namn ”Space” med serier om rymden och delar ur antologin. Det kommer bli fint, så kom dit!

Om ni inte har möjlighet till det så kommer den gå att köpa i C’est Bons webshop inom kort. Eller så kan du köpa den av mig då jag har några exemplar jag fått för medverkan. Så hör av dig om du är sugen på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s