Linoleumtryck på gång!

Det stod en container utanför ett hus nere på gården. Först slängdes det massa bord i den. Jag tog med ett upp för att ha som arbetsbord här i lägenheten. Några dagar senare var containern full med linoleummattor. (Det var nog en helrenovering i huset alltså.) Och vad gör vi med linoleum? Linoleumtryck, förstås!

Förhoppningsvis kommer det bli en hel del linoleumtryck framöver alltså och jag tänkte även att jag skulle göra en liten linoleumskola här på bloggen. (Jag hade för övrigt en linoleumworkshop på kulturfestivalen Färgfest i Högsäter för någon vecka sedan.) Det är ju en väldigt enkel tryckteknik som passar sig väldigt bra att hålla på med hemma, eftersom den inte kräver massa stora maskiner eller farliga kemikalier.

Så om ni vill följa med i linoleumskolan kan ni börja med att kolla containrarna runt om i stan (det finns ju en hel – semestertider är renoveringstider) och plocka med er lite gammalt golv hem.

En reaktion på ”Linoleumtryck på gång!

  1. oj, linoleumtryck skola ser jag fram emot! har själv börjat greja lite med det, men än sålänge så går det inte så bra. så ser fram emot lite tips och och sånt! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s