SISta sekunden!

Det börjar bli dags! I helgen är det Stockholms internationella seriefestival och i samband med den släpps äntligen Trygga lilla Sverige. Exakt ungefär två år efter att jag lämnat in min projektbeskrivning om hur jag ville jobba med detta på Serieskolans andra år. Jag blev antagen, jobbade på, gjorde ett första fanzine, publicerades i Galago, gick ut skolan, fortsatte jobba på egen hand och för några månader sen var allt färdigritat. Och nu är det alltså dags att släppa lös Trygga lilla Sverige till allmänheten.

låda

Detta kommer firas på Folkoperan på fredag kl 18, då Galago, Kartago och Lystring förlag gått ihop i en gemensam releasefestbaluns för att fira andra häftiga nya böcker av bl.a. min gamla klasskamrat Ester Eriksson, Lisa Wool-Rim Sjöblom, Johan Jergner Ekervik & Frida Ulvegren och Max Andersson.

Och på lördag öppnar då själva festivalen på Kulturhuset. Den centrala delen är väl marknaden, som är uppdelad mellan de större förlagen på nedervåningen och den gigantiska ytan på övervåningen för mindre förlag och fanzineskapare. Jag kommer sitta på flera stolar i år på grund av Trygga lilla Sverige. På lördag kl 13:45 kommer jag sitta i ett panelsamtal med Thomas Olsson och samtala om att vi båda gjort serier om historiska händelser. (Hans bok ”Det är inte meningen att man ska vara här” handlar om en brittisk expedition på 1800-talet för att hitta nordostpassagen genom sydpolen.) och strax därefter, kl 14:30, kommer jag sitta i Galagos monter och signera boksen. Det kommer jag även göra på söndag kl 14.

Och utöver min egen medverkan så finns det massa andra godsaker i programmet. Bland annat är en av mina absoluta serieskapare Rutu Modan hedersgäst i år. Jag vet inte om jag kommer hinna se henne dock eftersom det är så himla mycket annat som händer men jag såg henne på Helsinki comics fest häromåret och fick möjlighet att ställa några frågor då så jag tror att jag kommer känna mig lugn även om jag missar henne. Här är programmet om du vill kolla upp allt annat häftigt som händer.

Sen så är det ju förstås också fanzinemarknaden. Jag tycker det är så himla gött att bläddra i och upptäcka nya fanzine så det kommer jag försöka ge så mycket tid jag kan. Jag kommer ha ett fanzinebord med mitt ateljékollektiv Grytet, bestående av mig, Luddvig Melin, Ylva Oknelid och Hanna Lundin Tistelö som också har en bok som har sin release på festivalen, på Epix förlag. Den heter ”Spökresan” och är en sorts spännande mystisk roadtripäventyr för barn och ungdom. Mycket peppad på den! Luddvig har också ett boksläpp under helgen, då hon medverkar med en serie i antologin Frey, som består av serier om kärlek och sex mellan män. Och Ylva har med sig första kapitlet i hennes bok ”Violaresorna” som hon nyss börjat på. Mystiskt och spännande om människor i ett kollektiv som en och en ger sig ut på expeditioner för att studera växtligheter. Mycket nytt och mycket fett alltså!

Och jag kunde inte med att åka till Sis utan att ha något nytt fanzine så det har jag slängt ihop ett, bestående av bilder av människor jag mött på stan och vars konversationer jag snappat upp bitar av.
buntebildergrytet
Så kom förbi vårt bord inne i Hörsalen (längst upp, längst in) och köp våra häftiga fanzine! Och kom på releasefest! Och lyssna på mig när jag pratar! Och köp en signerad bok av mig! Och gör allt annat kul som går att göra på festivalen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s