Sista beställningen!

image
Det var rätt längesen jag gjorde serien om Maja Stina och nu när jag räknar på det så ser jag att det bara finns åtta exemplar kvar av de hundra jag tryckte upp. Detta är på många sätt serien som fick mig att börja med Trygga lilla Sverige och de har mycket gemensamt. I Trygga lilla Sverige ritar jag dock serier om specifika faktiska händelser i svensk historia men Maja Stina är mer en generell berättelse om en vanligt förekommande händelse i historien. Där har jag inspirerats av flera olika verkliga händelser och bakat ihop dem till en berättelse. Den handlar om en ung flicka som flyttar in till stan hos en fin familj där hon ska jobba som huspiga. Och likt Trygga lilla Sverige så är det historiens hemskhet som är det centrala.
image
Jag gjorde serien åt en antologi, som i slutändan inte ville ha den. Så då satte jag ihop ett eget fanzine med extramaterial som ger liv till serien – och detta blev utsett till årets fanzine av Seriefrämjandet, med motiveringen ”Steve Nyberg öppnar upp för vad en serie kan vara. En annan människas öde kommer oss nära.”
image
Och nu finns det alltaå bara åtta exemplar kvar, så haffa ett innan det är för sent! Köp det via fanzinewebshopen Fosfor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s